jueves, 10 de diciembre de 2015

La tonsura i placa hardcore, a MONTSERRAT

Entre la cova del Cabrit i l'Agulla del Senglar hi ha aquest conjunt de plaques d'escalada típicament montserratina ja ressenyades a la guia d'escalada esportiva del Luichi però amb algunes errades en la graduació (sempre sota la meva humil opinió).

Lloc ideal pels matins freds d'hivern ja que sol estar arreserat del vent. També possible a les tardes d'estiu però la pujadeta pot ser criminal. Les vies de 20 fins a 35 metres d'alt. Aprofito la ressenya del Frenando Micó per identificar les vies i em quedo amb els graus de la guia (salvo mención) . I poso alguna foto de la nochedelloro del Luichi:

1- 7a (7b a la guia Luichi) Comença per un gran desplom per unes preses artificials i pedres sikades al més mur estil soleia. Arribem a al placa gris característica on l'escalada es torna més tècnica. I trobem un pas llarg per sortir d'una repiseta fins a pillar un biditet clau. La part final una preciosa escalada amb roca increïble. (**)

2-7a (7b a la guia Luichi) Inici comú a l'anterior però amb una navegació per la placa un xic més a la dreta, potser sense cap pas tan marcat com la seva veïna però si que amb més passets. (**)
3-Trip mental 6a/A2 amb spits i fora de l'àmbit d'aquest post

4-7b+ La més díficil d'aquest sector. S'entra fàcilment per unes preses artificials i pedres sikades i després un diedret. Un repòs bo i entrem al primer bombet de la via on hi ha un pas a bloc d'un invertit a un picat, una trave a esquerres i un darrer dinàmic per entrar a una placa tecniquilla però molt més tranquila. Més amunt trobem un segon bombet on també cal apretar. (***)

5-7b+ Entrada comú amb l'anterior però el pas a bloc es fa diferent per anar a buscar el picat amb l'altre mà. Algun passet més per sortir de la zona més vertical i una placa increïble amb forats. (***) Aqui a la foto, el Carles l'escala:

6-7a+ (7c a la guia Luichi) Entra igual que les anteriors, però fa una trave a dretes per unes regles una mica rara de veure. Algun passet de placa i un tram més a bloc per una zona més trencada. I al poc enllaça amb una petita trave a esquerres amb la via nº5. (**)

7-7a+ Un bon bloc i després una zona de més continuÏtat (**)

8-7b Molt similar a la seva veïna. Amb el bloc d'entrada com lo més destecable (**)

9- 6b Bonica placa amb una entrada més tensa que la resta. (**)

10- 6b+ Entretinguda placa d'anar fent i moure's com una rateta (**)

11- 7a Un pas a bloc dur a la segona cinta i després continuïtat sobre forats molt més assequible. (***)

12- 7b Una entrada que obliga a tocar algun canto de l'altre via i després contiuitat més díficil que la seva veïna (***)

13-Osos jamarosos 6b Placa amb una trave a esquerres una mica rara i prop de la vegetació. La menys lograda d'aquestes 4. (**)

14-Videoclip 6a Bonica placa d'anar fent (***)

15-Hardkore 6a+ Similiar a l'anterior amb algun passet més tècnic (***)

16-Esperó de la xilum 6b. Escalada  boníssima en placa seguint una espècie d'esperó tècnic que en algu tram és més vetical i va carregant el braços, potser 6b+ (***)

No hay comentarios: